Kära djurägare! För att minska smittorisken ber vi er som visar minsta förkylningssymptom eller känner oro för smitta att ringa oss innan ni besöker oss så gör vi en plan för ert besök. Läs mer kring vad som gäller här.

10 år i tændernes tjeneste

Nyhet

De seneste ti år er der sket en markant ændring i, hvordan man behandler tandproblemer hos hunde. Hvor man tidligere blot fjernede knækkede tænder, er der i dag fokus på tandbevarende arbejde som parodontosebehandlinger, rodbehandlinger og tandregulering.

Jens Ruhnau er specialdyrlæge og kunne i 2014 fejre 10-års jubilæum som europæisk specialist i tandbehandling (Diplomate EVDC). Han driver AniCura – TandDyreklinikken i Måløv, der udelukkende udfører tandbehandlinger på dyr. Patienterne er primært kæledyr, men der har også været bl.a. tigre, tasmanske pungdjævle og aber under behandling. “Da jeg startede som specialdyrlæge i tandbehandlinger, var der en vis skepsis omkring dét, at en sund mund har stor betydning for hundens helbred. I dag er det i høj grad accepteret, at dyr – præcis lige som mennesker – kan have ondt i tænderne, og at det påvirker både humøret og muligheden for at indtage og udnytte føden optimalt”, fortæller Jens Ruhnau.

Læs hele artikeln her

Artiklen er bragt med tilladelse fra Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin, HUNDEN. DKK er med over 30.000 medlemmer Danmarks største forening for alle slags hundeejere. Læs mere på www.dkk.dk.