Anesthesiologie voor hond en kat

Anesthesiologie voor hond en kat

Wil je meer weten van anesthesie (verdoving) bij hond en kat? Dan is dit een leerzame en leuke cursus. In vijf dagen leer je alle basistechnieken en handelingen waarmee je een hond of kat onder verdoving kunt brengen en het dier daar ook weer veilig uit krijgt. Een cursus vol antwoorden op talloze vragen. Antwoorden die jou gaan helpen anesthesieproblemen te voorkomen. En als er toch een probleem is, dan weet jij dat voortaan samen met je dierenarts op te lossen.

 

Inhoud

In deze vijfdaagse training worden voor de praktijk waardevolle onderwerpen behandeld die betrekking hebben op de verdoving van hond en kat. Welke verschillende anesthetica worden in de praktijk gebruikt en wat zijn de bijwerkingen? Daarnaast komen de meest gebruikte bewakingsmethoden aan bod: capnografie, ECG en pulse-oximetrie. Hierna worden de werking en de controle van het anesthesie-apparaat en de patiëntensystemen besproken. Ook is er aandacht voor veel voorkomende problemen tijdens de anesthesie en de mogelijke oplossingen daarvoor.

De cursus is erop gericht dat de theorie die wordt behandeld altijd aansluit bij de praktijk van alle dag. Als afsluiting van de cursus worden twee anesthesiegevallen onder de loep genomen waarbij van alles misgaat…
 
Onderwerpen van het programma:
Basisbegrippen uit de anesthesiologie.
Anesthetica in de praktijk en hun bijwerkingen.
Bewakingsmethoden.
Anesthesie-apparaat en patiëntensystemen.
Beademen.
Postoperatieve pijnstilling.

 

Doelgroep

Dierenartsassistenten die werkzaam zijn in een gezelschapsdieren- of gemengde praktijk en meer willen weten over de anesthesiologie bij honden en katten. De cursusleiding gaat ervan uit dat je enige werkervaring in anesthesie bij gezelschapsdieren hebt.

Data

Let op! De data worden nog gewijzigd, de cursus zal in November starten!

5-daagse cursus | 21 november | 12 december |  19 december 2023 | 08 januari | 05 februari 2024 10.00 - 17.00

 

Trainers

drs. Nicole Reens, dierenarts en anesthesiemedewerker humane anesthesie

 

Kosten

€ 745,-

 

Nascholingspunten

Met deze cursus verdien je in totaal 25 nascholingspunten.

 

Locatie

Aeres Training Centre Barneveld

About this course

Barnseweg 3, 3771 RN, Barneveld
-

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.