Veterinair preventieconsulent

Preventieve zorg is een bijzonder kennisgebied. Naast diergezondheid speelt ook de volksgezondheid een belangrijke rol. Bovendien blijven richtlijnen en opvattingen aan verandering onderhevig. Serieuze aandacht voor preventieve zorg verdient dan ook nascholing!

Met de opleiding Veterinair Preventieconsulent krijg je naast theorie en diverse praktijkvoorbeelden ook de nodige tips en vaardigheden aangereikt. Je frist je kennis over de preventieve zorg op (vaccinatie, ectoparasieten, endoparasieten) en leert over verantwoord gebruik van diergeneesmiddelen. Daarnaast leer je tijdens een fysieke bijeenkomst hoe je adviezen kunt geven. Verder wordt in deze opleiding speciale aandacht gegeven aan hoe je het AniPlan effectief kunt inzetten om je preventieve adviezen optimaal te ondersteunen. Let op! Ook als je geen AniPlan hebt in jouw praktijk is deze training zeer nuttig.

Inhoud en doelgroep

De online opleiding bestaat uit 4 e-learningmodules, een examen en een dag communicatietraining. De e-learningmodules zijn interactief en van hoog niveau en daarmee geschikt voor zowel dierenartsen als paraveterinairen.

 

Tijdsinvestering

Het doorlopen van alle e-learningmodules duurt gemiddeld 5 tot 7 uur en de opleiding moet succesvol worden afgesloten met een online toets. Wanneer de toets succesvol is afgerond neem je deel aan de communicatietraining waar je werkt aan een effectief en overtuigend preventie-advies en leer je hoe je eigenaren kunt motiveren voor de beste preventieve zorg. De trainingen zijn in kleine groepen van circa 12 deelnemers.

 

Voorwaarden

  • Graag aanmelden bij msdahacademy@merck.com
    o.v.v. volledige naam, klinieknaam, kliniekmanager, registratienummer, AniCura e-mailadres, dieetwensen en/of allergieën en welke datum je deel wilt nemen (18 oktober).
  • Na ontvangst zal altijd een bevestiging van aanmelding worden verstuurd.
  • Deelname is uitsluitend op aanmelding.
  • Bij "no-show" zal € 25,- (excl. BTW) in rekening gebracht worden.
  • Vol = vol

 

Datum start e-learning
4 weken voor aanvang communicatietraining (na aanmelding volgen instructies)

Datum en locatie van de communicatie dag

Woensdag 18 oktober 2023 | MSD AH Boxmeer
(aanmelden vóór 18 september)

Kosten
Deze nascholing is gratis.
(Deze cursus heeft een waarde van € 495,- per persoon, maar wordt bekostigd door AniCura Learning & Development.)

Accreditatie
11 nascholingspunten

Studiebelasting
Online: 5-7uur + examen
Fysiek: Boxmeer (18 oktober)

 

About this course

-

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.